Valg af reference billede

Det er super vigtigt at vælge et godt reference billede til en tegning. Der er nogle forskellige faktorer der er med til at bestemme, om et reference billede er godt eller dårligt. Det har blandt andet noget med lys og skygger at gøre. Og så er det selvfølgelig også en god idé, at vælge et mere 'spændende' billede, der også afspejler den person eller det kæledyr der skal tegnes. Jeg har her lavet en lille guide til, hvordan du blandt andet kan vælge det bedste reference billede.

Nogle af 'de dårlige' billeder ville stadig kunne bruges til reference billede. Dette skal blot ses som en guide, og som noget at have i tankerne når du selv skal finde det perfekte billede. Ved tvivl, kan du dog altid sende mig et billede, og så skal jeg nok fortælle om det kan bruges.

I sidste ende er det dog dig der bestemmer, og jeg afviser kun et referencebillede, hvis det er i så dårlig kvalitet, at jeg ikke kan se detaljerne. Følgende er bare gode råd til hvad der giver den bedste tegning.

4 hurtige

God belysning

Det er vigtigt at finde et billede med god belysning. Det er bedst, at lyset rammer så ligefra som muligt, og at detaljer er synlige, og ikke skyggelagt.

Kvaliteten skal være i orden

Billedet skal være i god kvalitet, så detaljer er synlige. Billeder gemt fra facebook er oftere i ringere kvalitet, men kan i visse tilfælde være okay. Slørrede billeder er umulige at tegne efter.

Et fuldent motiv

Det ser bedst ud, hvis der ikke mangler noget på reference billedet (f.eks. en hånd, en øreflip, en hale, m.m.) så det bedste ville være, at vælge et billede hvor hele motivet er synligt. Hvis det er helt umuligt, kan det dog fikses, hvis der vedhæftes et andet billede af de deler der mangler.

Øjne og udtryk er alt

Øjne og udtryk er vigtige. Hvis muligt, vælg et billede hvor der er følelser inden over, eller om ikke andet hvor øjnene er tydelige. Ellers bliver tegningen kedelig.

no
yes
IMG_0029

Dette billede er mørkt, en smule kedeligt og i en mærkelig vinkel. Derfor ville dette billede ikke egne sig særlig godt som reference billede.

IMG_0033

Billedet her er lyst og fra en direkte vinkel. Det ville egne sig bedre som reference billede.

IMG_0951

Meget intetsigende, og en smule sløret. Ikke umuligt at bruge som reference, men det er bare ikke en særlig spændende tegning det giver.

IMG_0952

Her er der øjenkontakt, og billedet er mindre sløret. Det giver en bedre tegning.

IMG_0824

Igen, ikke et decideret dårligt billede, men bare kedeligt. Der er ikke rigtig nogen følelser, så tegningen ville blive meget plain.

IMG_0825

Det ville være bedre med et billede med nogle følelser. Her kigger vedkommende smilende op, i stedet for at kigge ligeglad ned i sin telefon. Det ville fungere bedre til en tegning.